Opto-Glas® holder i op til 100 år | Lang levetid = økonomisk besparelse

​Montage uden udfræsning

Vi er altid åben for at hjælpe med hensyn til montage. Enten i form af formidling af kontakt til dygtige samarbejdspartnere i jeres nærområde. Eller i form af mere ”hands on” hjælp til gør-det-selv personen.

Som udgangpunkt skal der bestilles Opto-Glas® til opgaven. Se ”opmåling”. Når dine Opto-Glas® er modtaget kan den endelige montage finde sted.

Guide til montage uden udfræsning

 1. Start med at rense de gamle rammer for alle gamle lister og hasper, således at rammer og karme er klar til at blive forsynet med Opto-Glas® (det er her at det kan betale sig at høvle og tilpasse de gamle rammer, samt spartle & male)
 2. Når du skal montere dit Opto-Glas® er det vigtigt for resultatet at ramme, karm og Opto-Glas® lines op rigtigt for hinanden. Dette gøres ved at man markerer hjørnerne i lysningen der hvor glasset skal sidde. Når det er gjort løftes rammen af og placeres vandret med indersiden opad
 3. Det nye Opto-glas placeres nu mellem hjørnemarkeringerne, således at der er lige meget luft hele vejen rundt. Cirka tre mm i alle retninger. Vær opmærksom på at den side med 2 huller skal være der hvor anverferene skal sidde
 4. Nu mærkes centeret i hullerne gennem Opto-glasset i alle 3 huller og glasset løftes væk
 5. Med udgangspunkt i de mærker der nu er på rammerne monteres nu stormkrogsplade og hængsler således at m5 gevindet er midt over mærket (anbefalet skruer til montage: spunskrue uden undersænker 3,5 x 25 til udendørs brug)
 6. Placer 1 stk. afstandslinse i hvert hjørne så det kommer til at holde Opto-glasset ud fra rammen
 7. Læg glasset tilbage over de monterede dele og sæt nylonbøsningerne på anverfere og stormkrog, således at kraven vender ned mod spidsen af gevindet. (væk fra anverferen eller stormkrogen)
 8. Skru nu anverfere og stormkrog gennem hullerne i Opto-glasset ind til kraven er nede i hullet, og der er en fast kontakt mellem delene, det skal Ikke voldspændes
 9. Hæng rammen tilbage i vinduet og mærk op hvor stjerthagerne skal sidde. Som udgangspunkt kan man holde emnet ud vandret og mærke undersiden af på karmen. Dernæst skal man finde ud af dybden (kan nogen gange være ude i profilet på loddeposten, dette gør ikke noget- bare man er omhyggelig med placeringen)
 10. Stjerthagen til stormkrogen placeres i en afstand fra anslaget på min 35 mm
 11. Bor nu for med et 3,5mm bor lige under de vandrette streger
 12. Slå stjerthager og tilhørende søm i (brug en plasthammer så de pulverlakkerede dele ikke beskadiges)
 13. Sæt anverferne ned over stjerthagerne (luk vinduet), tilpas tætningslisterne på gering med en listesaks eller i en skærekasse. Vær opmærksom på at Q-Lon listen ikke klemmes så der vil opstå huller i hjørnerne)
 14. Hold tætningslisterne tæt til Opto-glasset og søm listerne fast (anbefalet dykker str. 1,4x 25 mm)
 15. Test om anverfere og stormkrog fungerer let og gnidningsfrit

Tillykke med dit Nye Opto-Glas®.

​Opto-Reno

Måløv Værkstedsby 89

2760 Måløv

Tlf: +45 36 75 25 46
Fax: +45 36 75 25 45


Ring og hør nærmere om hvad vi kan tilbyde indenfor renovering og isolering af alle slags vinduer.

HVEM ER VI?

Opto-Reno

CVR: 19735095​

KONTAKT OS

Telefon: +45 36 75 25 46
Fax: +45 36 75 25 45

E-mail: web@opto-reno.dk

OPTO-GLAS®

Læs mere om vores 

unikke glas her